רבים מאיתנו הגברים יכולים לסבול מבעיות באיבר המין שלנו אך מהבושה, מהמבוכה ומסיבות אחרות, לא לגשת לטיפול בנושא. מחלת הפיירוני הנקראת גם עקמת נרכשת של הפין, נפוצה בקרב גברים בשיעור של בין 5% ל-10% ולכן במידה וגם אתה סובל ממחלת הפיירוני – המאמר הבא הוא בשבילך. מהם התסמינים? מהם שלבי המחלה? ואיך ניתן לטפל? המדריך המלא להתמודדות עם עקמת נרכשת של הפין.
מהי מחלת הפיירוני?
מחלת פיירוני מופיעה כאמור אצל לא מעט גברים ועלולה לגרום לתסמינים מטרידים, שבמקרים מסוימים יפריעו מאוד לשגרת החיים בכלל ולקיום יחסי מין בפרט. הפין שלנו מורכב מצינור שתן ומשני גופים דמויי ספוג שמתרחבים בזמן הזקפה ומתכווצים בחזרה, אותם גופים הנקראים 'הגופים המחילתיים', עטופים במעין מעטפת קשיחה וגמישה. כאשר נוצרת רקמה צלקתית באותה מעטפת, זהו סימן להתפתחות מחלת הפיירוני.
העקמת אשר מופיעה במחלת הפיירוני שונה מעקמת מולדת בפין ונרכשת לרוב במהלך החיים, באזור הגילים 45-50 אך עלולה להופיע גם לפני כן.
מחלת הפיירוני מתבטאת בכאבים שונים ובתסמינים מגוונים. אחד הקשיים הגדולים שמציבה העקמת הנרכשת של הפין, היא קיום יחסי מין כאשר הכאבים ותחושת אי-הנוחות עלולה להופיע בזמן החדירה גם עבור האישה וגם עבור הגבר.
מהם השלבים והתסמינים המרכזיים של מחלת הפיירוני?
למחלת הפיירוני קיימים שני שלבים מרכזיים בהתפתחותה.
- השלב הראשון – השלב הפעיל: שלב זה מכונה גם השלב הדלקתי והוא נמשך לרוב כמספר חודשים. הוא מתאפיין בכאבים וחוסר נוחות בעת זקפה ובתחילתה של עקמת בפין הנראית לעין.
- השלב השני – השלב הכרוני: של זה מכונה גם השלב היציב מכיוון שהוא מגיע בדרך כלל לאחר שהדלקת הפעילה הסתיימה ולא צפויה החמרה משמעותית. העקמת לעומת זאת נשארת משלב זה קבועה ולא נוטה להשתנות.
בין התסמינים המרכזיים של מחלת הפיירוני ניתן למצוא:
- כאבים בעת זקפה.
- הופעת עקמת בפין.
- התפתחות של גוש קטן וקשה בפין שניתן להרגיש במישוש.
- קיצור הפין.
- קושי בהשגת זקפה ובשמירה עליה.
- כאבים הזמן חדירה.
- חוסר הנאה מיחסי מין.
- ירידה בנפח הפין.
מהם הגורמים לעקמת נרכשת של הפין?
הגורם המרכזי למחלת הפיירוני טרם ידוע במלואו, אך קיימות מספר תאוריות או השערות של מומחים בנושא. אותן תאוריות מצביעות על הגורמים הבאים:
- חבלות מינוריות חוזרות ונשנות בזמן קיום יחסי מין.
- חבלות הנגרמות כתוצאה מפגיעות פיזיות שונות באזור הפין.
- נטייה גנטית לעקמת נרכשת של הפין.
מהם הטיפולים הקיימים למחלת הפיירוני?
מחלת הפיירוני מטרידה לא מעט גברים ועלולה להוביל לקשיים מהותיים בחיי היום-יום, במערכת היחסים עם בת או בן הזוג, בתחושת הערך העצמית ולהשפיע על תחומים נוספים בחיים. לכן ההמלצה היא קודם כל ללכת להיבדק ולגשת לטיפול המתאים במידת הצורך.
בנוסף, על פי מחקרים שנערכו בנושא, נמצא כי הזמן הטוב ביותר לטיפול בדומה להרבה מחלות אחרות – הוא מוקדם ככל הניתן, כלומר בשלב הראשון של המחלה. בין הטיפולים הקיימים ניתן למצוא למשל טיפולים תרופתיים, טיפולי מתיחת הפין על ידי מכשיר ייעודי, וטיפולים ניתוחיים המתאימים בעיקר למקרים של עקמת קשה מאוד. לטיפולים אלה יכולות להיות השלכות לא רצויות על מראה הפין ועל התפקוד המיני.
בקליניקה של ד"ר דניאל דריי (המרכז למיניות מאושרת), שהינה מהמובילות בתחום הסקסולוגיה והבריאות המינית בעולם ובשיתוף עם מרכזים מקבילים בינלאומיים – פותחה שיטה מתקדמת וחדשנית למניעת העקמת ולטיפול במחלת הפיירוני ללא ניתוח וללא תרופות. הטיפול מתבצע על ידי שימוש מתקדם וייחודי בחומרים ביולוגים מגוף המטופל ובאמצעות זריקות 'פרפ' (Platelet-Rich Plasma) לאזור הרקמות המצולק ומביא לגורמי צמיחה שממלאים תפקיד חשוב בריפוי הצלקת.
על הטיפול בפרפ והתוצאות שלו
פלזמה עשירה בטסיות היא טיפול ביולוגי אוטולוגי המכיל ריכוז על-פיזיולוגי של טסיות דם, חלבונים, גורמי גדילה , ורכיבים אחרים של פלזמה המעודדים צמיחה ותיקון ברקמות היעד השונות. גורמי גדילה אלה משפיעים על גיוס תאי גזע, תגובת תגובה דלקתית וריפוי פצעים.
במסגרת מחקר פרוספקטיבי במשך 12 חודשים מפברואר 2020 עד פברואר 2021, על שישים וחמישה חולים עם מחלת פיירוני, ועקמומיות הפין בין 25 ל -45 מעלות, החולים קיבלו בממוצע 6.1 זריקות PRP במהלך תקופת המחקר.
התוצאות החיוביות של סדרת הטיפול במחלת פיירוני על ידי הזרקת פלזמה עשירה בטסיות מעודדות קלינית (בטיחות ויעילות), והפציינטים מדווחים על שביעות רצון ושיפור במראה, בתפקוד והפחתה ניכרת בכאב בקרב 83 אחוז מהמשתתפים .
תוכלו לקבוע תור לקליניקה של ד"ר דריי בדיסקרטיות מלאה, לקבל שירות מתחשב ומקצועי ולטפל בבעיה שמפריעה כל כך אצל המומחים בתחום. אתם מוזמנים לקרוא עוד בנושא הטיפול החדשני במחלת הפיירוני באתר של ד"ר דניאל דריי.
בריאות איתנה ומיניות מאושרת!