בשנים האחרונות ניתן לראות שיש התקדמות משמעותית ביותר בתחום האבחון והטיפול בבעיות פוריות אצל גברים. אומנם זה נכון שהרבה פעמים האישה היא זו הולכת קודם כל להיבדק, כי היא נושאת איתה תחושה של אחריות לעניין, אך בפועל, פעמים רבות הבעיה היא אצל הגבר. התופעה של בעיות פוריות אצל גברים למעשה מהווה כ-50% מהמקרים בהם זוגות מתקשים להרות. כמובן שיכולים להיות לכך גורמים שונים ומגוונות. למשל: בעיות פיזיולוגיות, הורמונליות או גנטיות. כתוצאה מכך שזו בעיה שפוגעת בזוגות רבים, נערכים לא מעט מחקרים ומאמצים כדי למצוא פתרונות מתקדמים לעניין. בזכות פיתוחים טכנולוגיים חדשניים, ניתן כיום לאבחן בעיות כאלה בצורה מדויקת יותר מאשר בעבר וגם להציע טיפולים ממוקדים ויעילים. משמעות הדברים היא שאם גם אתם סובלים מבעיות כאלה, אין שום סיבה לוותר או להרים ידיים. ההפך הוא הנכון, כי לטכנולוגיה בימינו יש הרבה מה להציע לכם גם בהקשר הזה.
צנתור לחסימת וריד האשך ופתרונות נוספים לבעיות פוריות
כפי שצוין, קיימות היום טכנולוגיות שונות שמסייעות לנו להתמודד עם בעיות של פוריות אצל גברים, כמו למשל:
· שימוש במכשור מיקרוסקופי לאבחון איכות הזרע. נעשה למעשה ניתוח מעמיק שמתייחס לגורמים שונים כמו: מאפייני התנועתיות, הצורה והיכולת להפרות את הביצית.
· בדיקות גנטיות חדשניות מאפשרות לזהות שינויים גנטיים שעלולים להשפיע על תהליך הפוריות. בעזרת הבדיקות האלה ניתן למעשה לתכנן מראש טיפולים מותאמים אישית.
· בדיקות הורמונליות מדויקות יותר – בדיקות אלה משמשות לאיתור חוסר איזון שעלול להשפיע על ייצור הזרע וגם על האיכות שלו.
בנוסף לכל אלה, ישנו עוד כלי מרכזי שהפך בזמן האחרון לאופציה מדובר ביותר, והוא: צנתור לחסימת וריד האשך. הטיפול, שידוע גם בשם וריקוצלה, הוא אחד הכלים המרכזיים בטיפול בבעיות פוריות אצל גברים. ולמעשה, במסגרת צנתור של חסימת וריד האשך אנחנו יכולים להתמודד עם תופעה של הרחבה לא תקינה של ורידי האשכים. מצב זה עלול לגרום לעליית חום מקומית וכתוצאה מכך לפגיעה בייצור הזרע. זו למעשה אחת מהסיבות הכי נפוצות שיש לבעיות פוריות אצל גברים. צנתור וריקוצלה נחשב לשיטה יעילה ובטוחה לטיפול במצב זה.
איך נעשה צנתור לחסימה של וריד האשך?
כשמדברים על צנתור לחסימת וריד האשך מדרים על טיפול יכול פשוט, והוא נעשה כאשר ישנה אבחנה וריקוצלה משמעותית המשפיעה על איכות הזרע. ההליך של צנתור לחסימת וריד האשך מתבצע בדרך כלל בגישה לא פולשנית וכולל רק הרדמה מקומית. במהלך הצנתור, מוחדר צינור דקיק דרך וריד המפשעה או הזרוע. כל זה נעשה, כמובן, תוך שימוש בצילום רנטגן להכוונה מדויקת. הרופא מחדיר חומר חוסם, כמו סלילים זעירים או חומר סקלרוטי, לתוך הווריד המוגדל. המטרה היא לסגור את אותו וריד ולמעשה לכוון את זרימת הדם לורידים בריאים.